Bang Kao - En lugnare strand

Bang Kao ligger i den södra delen av Koh Samui, och tillhör ett av de minst exploaterade ställena på ön. Här finns det få resorter, och lugnet råder över stranden som är en av Koh Samuis kortaste. Vattnet är rent och klart och har en behagligt varm temperatur i stort sett året om, och sanden är vit och puderlik. Bang Kao är en av de platser på Koh Samui som har de allra vackraste solnedgångarna.

Koh Samui

Det är ca 1 km från stranden till huvudvägen, vilket bidrar till tystnaden och lugnet på stranden. Vägarna kring Bang Kao är vackra att köra bil på, med sina palmer och sin lummiga växtlighet längst med vägkanterna.

Vill man ha fart och fläkt ska man inte åka till Bang Kao. Hit åker man om man vill ha stillsamma dagar vid havet, och om man vill gå och strosa i små byarna. Vill man kan man ta en fiskebåt till de små öarna Koh Taen och Koh Mudsum, som ligger strax utanför Bang Kao. Koh Taen har runt 30 bofasta på ön och endast en liten by, och ön är inte särskilt turistanpassad. Den gröna, grönskande ön erbjuder dock mycket vackra platser för snorkling och kajakturer, och är känd för sitt rika marina liv. Koh Mudsum ligger precis söder om Koh Taen, och har en lång strand som är ett populärt ställe för thailändska turister att göra en dagstur till. På stranden brukar även grupper av thailändska studenter campa och sjunga sånger runt lägereldar.

Andra sevärdheter runt om Bang Kao är Butterfly Garden där man bland annat visar inhemska fjärilar, och Samui Aquarium and Tiger Zoo där man får möjligheten att se olika fåglar, fiskar och tigrar. En av Koh Samuis stora sevärdheter är Wat Khunaram, som ligger i närheten av Bang Kao. Det är en tempelbyggnad som innehåller resterna av en nu mumifierad munk som dog för ungefär 40 år sedan. Än idag sitter han i samma position i sin glasbur som han gjorde när han dog. Det sägs ha varit hans sista önskan att på detta sätt fungera som en påminnelse om Buddha's lära, och för thailändarna är munkens liv och död en inspiration till att gå den buddistiska vägen.

Hitta Hotell

Från Bloggen