Chaweng Beach

Chaweng Beach är belägen på Koh Samuis östkust, norr om Lamai Beach och strax söder om Koh Samuis flygplats. Chaweng Beach är Koh Samuis längsta och även mest populära strand, vilket är lätt att förstå. Den sju kilometer långa stranden består av vit, finkornig sand och det långgrunda, blågröna vattnet har en temperatur på omkring 25-28 grader. Med sina exotiska palmer som sträcker sig ut över den halvmåneformade stranden är det svårt att kalla detta något annat än ett paradis.

Koh Samui

Stranden kan dock bli ganska befolkad under högsäsongen, framför allt den centrala delen av stranden. I den södra delen av Chaweng Beach finns en lite kortare strand, kallad ”lilla Chaweng”, som är lugnare än övriga delen.

Chaweng Beach nås främst genom något av de många hotell som ligger längst med stranden, då det finns få vägar som går ner till havet.

Chaweng Beach är en omtyckt strand både hos ungdomar, barnfamiljer och äldre par, och här finns något för alla. Här finns ett brett utbud av vattensport, och det finns flera ställen längst med stranden där man kan hyra olika sportutrustningar. I närheten av stranden ligger bland annat dykcenter och thaiboxningscenter, och det finns flera närliggande golfbanor både för den professionella spelaren och turisten. Längst med stranden finns ett stort utbud av restauranger och barer, som är en försmak av alla de aktiviteter och det pulserande nattliv som staden Chaweng har att erbjuda.

Hitta Hotell

Från Bloggen