Choeng Mon Beach

Choeng Mon är en mysig och stillsam ort med en av Koh Samuis minsta stränder, och är belägen på den nordöstra spetsen av ön. Stranden är känd för sina små vackra vikar, med rent vatten och relativt få turister. Hit åker man om man vill njuta av lata dagar på några av Koh Samuis lyxigaste resorter, och om man vill komma bort från pulserande nattliv och trängsel.

Koh Samui

Medelåldern på resorterna är ganska hög, och hotellen domineras av västerländska turister vilket även märks på hotellens utbud av mat och underhållning.

Som på många andra stränder erbjuds här ett flertal olika vattensporter, såsom vindsurfning, dykning och uthyrning av kanot och kajak. Förutom vattenaktiviteter finns det inte så många andra aktiviteter utanför hotellens områden. Vill man ha en dos av nattliv och myllrande gator finns dock Koh Samuis största stad Chaweng endast tjugo minuter bort med bil. Choeng Mon ligger också nära den välkända golfbanan Santiburi.

Dessutom ligger Koh Samuis mest populära attraktion, Big Buddha Temple, endast 5 minuter från Cheong Mon. Här kan man se en tolv meter hög Buddhastaty i sittande position, och statyn är ett känt landmärke som kan ses när man anländer till Koh Samui med flyg.

Hitta Hotell

Från Bloggen