Flyg till Koh Samui från Bangkok

En av de stora fördelarna med Koh Samui är att ön har en egen flygplats som gör det enkelt att ta sig till ön från Sverige genom att flyga till Bangkok och sedan ta ett inrikesflyg till ön. Här kommer några tips på vad man behöver tänka på när man flyger mellan Koh Samui och Bangkok.

Några av de populäraste aktörerna som flyger mellan Koh Samui och Bangkok är Bangkok Airways och Thai Airways. Det rekommenderas att boka sin flygbiljett i god tid, då planen ofta är fulla. Framför allt under högsäsong (dec- jan) information och biljetter hittar du på flygbolagens webbplatser.

Det tar ungefär en timme att resa mellan Koh Samui och Bangkok och både Bangkok Airways och Thai Airways erbjuder ett flertal avgångar varje dag. Skulle det inte finnas biljetter kvar finns även möjligheten att flyga till Surat Tani och ta båt över till Koh Samui.

När man anländer till Bangkoks flygplats så checkar man ut sina väskor och tar sig till domestic terminal (inrikes) och checka in bagaget igen. Bagaget förflyttas alltså ej per automatik utan detta behöver man ha koll på själv om inget annat anges såklart. Oftast är flyget mellan Koh Samui och Bangkok relativt dyrt med thailändska mått mätt och för den som letar efter ett billigare alternativ finns både nattåg och båt att tillgå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *