Lamai Beach

Lamai Beach är belägen på Koh Samuis östra kust, söder om Chaweng Beach. Stranden är den näst mest populära stranden på ön efter Chaweng Beach, och har vit, finkornig sand. Lamai Beach erbjuder i stort sett samma sak som Chaweng Beach gör när det gäller aktiviteter och uteliv, men i ett lugnare tempo. Här har man större chans att hitta en något mer avskild plats, trots att stranden är ungefär hälften så lång som i Chaweng.

Koh Samui

Den södra delen av stranden är den bredaste, och här blir vattnet djupt ganska snabbt och lämpar sig därför bra för simning. Under vissa delar av året kan det vara undervattensströmmar här, och man bör därför hålla koll på varningsflaggorna. Den norra delen av stranden är klippig och smal, och vattnet är långgrunt vilket gör att man får gå ganska långt ut i havet innan man kan simma. Denna delen av stranden är lite lugnare än den södra delen.

Vattensporterna är populära vid Lamai Beach, och här kan man bland annat vindsurfa och hyra kajak eller båt. Vill man komma ifrån havet en stund och är intresserad av golf kan man ta sig upp i bergen ovanför Lamai Beach, till golfbanan Royal Samui Gold and Country Club.

Söder om Lamai Beach ligger den speciella sevärdheten Hin Ta and Hin Yai rocks (Grandfather and Grandmother rocks) som är ett naturfenomen som upptäcktes av lokalbefolkningen för många år sedan. Upptäckten var två stenformationer som liknar ett kvinnligt och ett manligt könsorgan. Förutom denna annorlunda sevärdhet har man från platsen även en vacker utsikt ut mot havet och det klippiga landskapet.

Hitta Hotell

Från Bloggen