Street Food vid Lamai Beach

En av de många fördelarna med att åka till Thailand på semster är den goda maten. Och även om de flesta restauranger håller en hög standard är det oftast vid gatustånden man hittar en absult bästa thaimaten och så även vid Lamai Beach.

En bit söder om den populära stranden Chaweng Bezch ligger den lite lugnare Lamai Beach. Hit kommer många som vill ta det lugnt och varva ner och en stor del av ön lyxigaste hotell ligger vid Lamai Beachs norra sida. Men nu ska vi fokusera på Street Food.

Du har säkert sett dem, gatuförsäljarna som står uppradade med sina gasolkök och serverar inhemsk mat. Faktum är att det är denna mat som oftast är den allra godaste och den som thailändarna själva föredrar. Vid Lamai Beach finns en liten Food Court ganska i mitten av huvudgatan ovanför stranden. Här hittar man olika former av grillspett, frukter, nudlar och curryrätter. Det kan vara bra att fråga hur stark maten är innan man beställer.

I anslutning till gatuköken finns plast bord och stolar utplacerade. Det rekommenderas verkligen att prova på att köpa mat från gatustånden, oavsett om det är vid Lamai Bech eller någon annanstans i Thailand. Man blir väldigt sällan besviken och det är dessutom väldigt billigt.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *