Shopping på Koh Samui

Koh Samui är en av de platser i Thailand som erbjuder ett bra utbud av shopping. Både Chaweng Beach, Lamai Beach och Nathon har ett flertal butiker och hit kommer turister för fynda bland billiga kläder souvenirer.

Chaweng Beach är platsen som har bäst shopping på Koh Samui. Förutom ett stort utbud av små butiker som säljer allt mellan himmel och jord finns även större varuhus som Big C, Tesco Lotus och Central Festival. Det senare är ett relativt nyöppnad shoppingcenter som håller en bra klass och är ett måste för den som vill shoppa under sin semester på Koh Samui, butikerna här har fasta priser vilket skiljer sig från de flesta andra butiker och gatustånd i Thailand där man kan pruta på priset. Förutom butiker finns även marknader där Chaweng Walking Street lockar många turister. Här kan man hitta billiga kläder och souvenirer. Glöm inte att pruta bara!

Det finns även en del skräddare vid huvudgatan i Chaweng för den som vill sy upp ett par skjortor eller en kostym. Ett tips är att kolla upp en lämplig skräddare via till exempel Tripadvisor för att se att de är seriösa. Det rekommenderas även att besöka ett par olika skrädderier för att jämföra olika priser för att försäkra sig om att få ett så bra pris som möjligt.

Även Lamai Beach har en del shopping som är centrerat kring huvudgatan (Ring Road) som går ovanför stranden. Här hittar man liknande utbud av shopping som vid Chaweng Beach men i mindre skala. I Lamai finns det även en nattmarknad som är värt ett besök. Precis som vid Chaweng finns en Tesco Lotus även Lamai som säljer leksaker, mat och biltillbehör med mera.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *