Thong Krut

Thong Krut är en trevlig liten fiskeby, belägen i den sydvästra delen av Koh Samui. Den lilla staden är känd för sina färgglada fiskebåtar, ”Kor Lae”. Stranden är någon kilometer lång men området är inte särskilt badvänligt.

Koh Samui

Vill man bada och snorkla kan man ta en dagstur till de närliggande små öarna, eller till finare stränder någon mil bort. Byn har få hotell, vilket gör att man bör ordna boendet i tid så man vet att man säkert får ett rum.

Det erbjuds inte så mycket vattensport i Thong Krut, däremot är det här man ska vara om man vill ut på fiskeutflykter. Vid färjeläget går båtar till de närliggande små öarna utanför Koh Samuis södra kust. Här kan man även hyra en longtailbåt och ta en tur på egen hand. Vissa resorter på området erbjuder kanotturer.

Thong Krut är en fridfull plats och erbjuder både vackra soluppgångar och solnedgångar. Byn har flera stora skaldjursrestauranger med en magnifik utsikt över havet och där fisken är så gott som nyfångad. Går man upp tidigt på morgonen kan man få se hur det går till när de färgglada fiskebåtarna kommer till land med sin fångst.

Hitta Hotell

Från Bloggen