5 anledningar att semestra på Koh Samui i vinter

De flesta som åker till Thailand fokuserar på landets västra delar så som Khao lak, Phuket, Ao Nang och Koh Lanta. Därför tänkte jag ge fem anledningar till varför man ska överväga att prova Koh Samui istället. 

1. Lätt att ta sig till ön

Tack vare att järnvägen går förbi Surat Thani som ligger vid Koh Samui på fastlandet går det att på ett billigt och smidigt sätt ta sig till ön från Bangkok, dock tar det ett par timmar och det bekvämaste sättet är att ta nattåget. Men ön har även en egen flygplats vilket gör att man smidigt och enkelt kan flyga till Bangkok för att sedan boka ett inrikesflyg till Koh Samui. Resan från Bangkok tar ca en timme.

2. Stort utbud av aktiviteter

För den som vill ha ett bra utbud av aktiviteter att välja på under sin semester bör överväga Koh Samui. Förutom att besöka någon av de vackra stränderna på ön finns här en rad olika utflykter för både stora och små. En populär utflykt är att besöka Ang Thong National Marine Park som ligger en bit från ön in mot fastlandet.

3. Perfekt att kombinera med andra resmål i Thailand

Det blir allt vanligare att kombinera flera resmål i Thailand under sin vistelse i landet. Koh Samuis centrala läge och flygplats gör att ön passar utmärkt att kombinera med andra resmål, inte minst de närliggande öarna Koh Phangan och Koh Tao.

4. Stort utbud av hotell

Boendet är en central den av semestern och det är viktigt att ha ett bra utbud av hotell att välja på. Koh Samui har allt från enkla bungalows till lyxiga hotellkomplex och på ön hittar man en mängd olika hotell vid öns stränder och även om det rekommenderas att boka hotell i förväg brukar det inte vara något problem att hitta hotell på plats.

5. Bra utbud av stränder

Koh Samui har ett bra utbud av stränder och framför allt, stränder med olika inriktningar. Vissa av stränderna är mer undangömda med en lugn och avslappnad atmosfär medan vissa har mer aktiviteter. Det bästa av allt är att detta passar perfekt för den som vill ha en lugn atmosfär vid hotellet men ändå möjlighet att åka till andra stränder med ett större utbud av shopping och andra aktiviteter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *