Utflykt från Koh Samui till Koh Phangan

Efter ett par dagar på stranden kan det vara trevligt med en utflykt. Koh Samui har ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter men det finns även möjlighet att ta sig till grannön Koh Phangan för att upptäcka även denna vackra ö.

Det ett flertal olika pirer på Koh Samui och vilken som är bäst att utgå ifrån för att ta sig till Koh Phangan beror lite å vart på ön man bor. Nathon Pier är den vanligaste och det är också hit man kommer med färjorna från fastlandet. Det smidigaste sättet är att helt enkelt boka en tur via en av de många turistbyråerna på Koh Samui.

Väl framme på Koh Phangan bör man tänka på att ön är ganska stor med en kuperad terräng, framför allt om man har planerat att ta sig till Haad Rin eller öns östra delar. Ön har inga direkta sevärdheter utan Haad Rin som ligger på öns sydspets är en populär destination. Man kan även passa på att besöka stränderna på öns nordvästra sida som erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär.

Man kan även boka in sig på en guidad tur genom ön eller prova på vindsurfing, eller varför inte passa på att snorkla lite?

Med tanke på öns storlek rekommenderas det att läsa på ön olika aktiviteter och sevärdheter innan man beger sig till ön så man slipper spendera dagen i en taxi mellan olika stränder.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *